Kom werken bij het Zorginstituut

De gezondheidszorg in Nederland is één van de beste in de wereld. Het Zorginstituut werkt er namens de overheid aan dat iedereen in Nederland toegang heeft tot goede zorg. Hierin staan we voor een grote maatschappelijke opgave. Want als we willen dat de zorg ook in de toekomst voor iedereen toegankelijk blijft, moet er nu iets veranderen. Kom bij ons werken en lever jouw bijdrage aan deze uitdaging.

Ga de uitdaging aan

Door de coronacrisis is voor iedereen zichtbaar geworden wat al een tijd lang speelt: de toegankelijkheid van onze zorg komt in het gedrang. Met Passende zorg willen we hier als Zorginstituut Nederland verandering in brengen, samen met alle partijen om ons heen. Wij zoeken regelmatig bevlogen professionals die met ons deze uitdaging aan willen gaan. Mensen die oplossingsgericht zijn en met lef hun werk doen. Ben je nieuwsgierig, verbindend en kijk je met een open blik naar je werk? Dan pas je goed bij ons! Wij hebben regelmatig nieuwe vacatures voor projectleiders en adviseurs voor onder andere onze teams zorg en informatiemanagement. Houd deze pagina dus in de gaten. 

Daarom werk je bij het Zorginstituut

Samen met een heleboel partijen om ons heen, staan we voor een grote maatschappelijke opgave: de zorg in de toekomst toegankelijk houden voor iedereen in Nederland. Onze organisatie heeft een unieke positie en staat midden in de maatschappij. We zijn continu in ontwikkeling. Dat maakt werken bij ons uitdagend en interessant. Bij ons werken ongeveer 450 professionals met een informele werksfeer. Werken doe je vanuit huis, ons kantoor in Diemen of vanuit een andere plek en je uren zijn flexibel in te zetten. 

Wij zijn een organisatie waar je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt en waar je je kunt ontwikkelen zoals jij dat wilt. Met ontwikkeltrajecten, opleidingen en cursussen kun jij je carrière op jouw manier vormgeven. Maandelijks organiseren we bijeenkomsten waarin je ook buiten je eigen werkgebied kan leren. Daarnaast zijn er regelmatig informele borrels en activiteiten en hebben we een actieve OR. Als je bij ons start krijg je een uitgebreid inwerkprogramma. Hierin leer je ons werk goed kennen en maak je kennis met je nieuwe collega’s en met het bestuur.

Meer over onze organisatie.

Openstaande vacatures

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast een goed salaris ontvang je van ons: 

  • een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je salaris*; 
  • reiskostenvergoeding; 
  • thuiswerkvergoeding; 
  • opleidingsmogelijkheden en studiekostenvergoedingen; 
  • flexibele ABP-pensioenvoorziening; 
  • 23 vakantiedagen en de mogelijkheid compensatie-uren op te bouwen; 
  • laptop en telefoon.

*Dit kun je inzetten zoals jij dat wilt. Je kunt je IKB laten uitbetalen, omzetten in verlofuren of besteden aan een fiscaalvriendelijk doel, zoals een fiets, bedrijfsfitness of werkgerelateerde opleiding. 

Wie zijn wij

Het Zorginstituut heeft een wettelijk opgedragen takenpakket en valt als zelfstandig bestuursorgaan onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onze kerntaak is ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland nu en in de toekomst toegang houdt tot goede verzekerde zorg. Daarom is het belangrijk dat uit de basisverzekering alleen behandelingen worden vergoed, waarvan vaststaat dat deze écht werken en passen bij wat de patiënt nodig heeft. We werken veel samen met andere partijen zoals de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), autoriteiten in binnen- en buitenland, beroepsgroepen, patiënten- en consumentenorganisaties, onderzoekscentra en ziekenhuizen.

Lees meer over onze taken. 

Wij werken aan diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid

Het Zorginstituut werkt aan een organisatiecultuur waarin de kracht van diversiteit, inclusiviteit en gelijkwaardigheid (DIG) centraal staat. Wij geloven dat talent zich veilig kan ontwikkelen door ruimte te bieden aan de verschillen van mensen. Wij werken continu aan een omgeving waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Het is belangrijk dat verschillende perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis samenkomen. Als de verschillende manieren waarop mensen naar iets kijken worden samengebracht, zien wij mooie dingen ontstaan. Zoals meer creativiteit en innovatie, betere resultaten en breder draagvlak voor onze belangrijke maatschappelijke taak. 

We willen dat dit onderwerp leeft in onze organisatie. Daarom delen we wekelijks DIG-tips op ons intranet, hebben we toegang tot lezingen van de Diversity Academy vanuit het ministerie en bieden we trainingen aan om te selecteren zonder vooroordelen. Op en rond Diversity Day organiseren we activiteiten. Daarnaast maken we werk van onze inspanningsverplichting om medewerkers met een arbeidsbijzonderheid aan te nemen. En we zijn ons ervan bewust dat we nog meer kunnen doen op het gebied van DIG. Hiervoor zijn reflectie, integriteit en concrete acties nodig. Kom je bij ons werken en heb je een idee voor DIG? Dan vind je al snel aanmoediging om het te gaan doen!