Werkagenda doorontwikkeling Generiek kompas 'Samen werken aan kwaliteit van bestaan'

Partijen hebben samen de werkagenda opgesteld voor het Generiek kompas 'Samen werken aan kwaliteit van bestaan’. De werkagenda is tot stand gebracht door de brede groep partijen die is betrokken bij kwaliteit van bestaan. Ondersteuning en formele en informele zorg zijn daarvan onderdeel.

Aanleiding voor werkagenda Generiek kompas en vervolg

Het aanleveren van deze werkagenda was een voorwaarde voor het uitstel van Registerindiening tot 1 december 2023. Hiermee is een continu proces van leren en ontwikkelen in gang gezet. Een nieuwe manier van denken is nodig om de zorg toekomstbestendig te maken. Op basis van deze agenda gaan partijen de 5 bouwstenen verder uitwerken voor implementatie. Het Zorginstituut heeft op 7 juli 2023 een reactie gestuurd.

Update december 2023: Generiek kompas nog niet opgenomen in Register, Zorginstituut zet doorzettingsmacht in

Op 30 november 2023 is het Generiek kompas 'Samen werken aan kwaliteit van bestaan' aangeboden bij Zorginstituut Nederland voor opname in het Register.

Generiek kompas 'Samen werken aan kwaliteit van bestaan' (versie 29-11-2023)

Het Zorginstituut heeft het Generiek kompas getoetst aan de hand van het Toetsingskader 3.0. Het kompas legt een goede basis voor zorg aan mensen met een brede ondersteuningsvraag in de verschillende domeinen (zorg en sociaal domein). Maar een implementatieplan ontbreekt nog. Dit is een formele eis voor opname in het Register. Daarom heeft het Zorginstituut het Generiek kompas nog niet ingeschreven in het Register en doorzettingsmacht ingezet. De Raad van Bestuur heeft de Kwaliteitsraad gevraagd om het ontbrekende implementatieplan en de doorontwikkelagenda op te leveren. Daarbij zal de samenwerking worden gezocht met de organisaties die het Generiek kompas hebben opgesteld. Het uitgangspunt is het Generiek kompas zoals dit is aangeboden.

Brief van Zorginstituut over aanbieding Generiek kompas