Brief van Zorginstituut over ontvangst werkagenda Generiek kompas

In deze brief aan mevr. Bouwmeester, onafhankelijk voorzitter proces Generiek kompas,  bevestigt Zorginstituut Nederland de ontvangst van de werkagenda voor de 5 bouwstenen uit het kompas. Het doel is een gedragen Generiek kompas, dat partijen vóór 1 december 2023 aanbieden bij het Zorginstituut voor opname in het Register.

Reactie Zorginstituut op werkagenda Generiek kompas

Het aanleveren van de werkagenda doorontwikkeling Generiek kompas was een voorwaarde voor het uitstel voor indiening bij het Register tot 1 december 2023. Het Zorginstituut waardeert de constructieve samenwerking van partijen. Maar in de inhoudelijke uitwerking missen we nog een belangrijk uitgangspunt dat we hadden meegegeven. Namelijk dat de praktijk leidend moet zijn (passende zorgpraktijken). Dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat het kompas voldoende toekomstbestendig is.

Een andere voorwaarde voor uitstel van de indiening bij het Register was dat partijen op 1 oktober 2023 een implementatieplan voor de werkagenda zouden indienen. Partijen geven nu aan dat zij dat liever per bouwsteen opnemen in het kompas. Het Zorginstituut kan zich daarin vinden en vraagt mevr. Bouwmeester om daarover vóór 6 oktober 2023 verslag te doen, incl. de verwachtingen tot 1 december 2023.