Testimonial Maurice van den Bosch - Ziekenhuisbestuurder

Maurice van den Bosch is voorzitter van de Raad van Bestuur van het OLVG ziekenhuis in Amsterdam. Hij ziet de zorgvraag stijgen. Mensen worden ouder en hebben ook meer chronische aandoeningen. Als we dat goed willen opvangen is het belangrijk om een deel van die chronische zorg anders te organiseren. Meer bij de mensen thuis.
Zo ziet hij de zorg van morgen.

Spreker: Maurice van den Bosch, ziekenhuisbestuurder

MAURICE VAN DEN BOSCH: Het ziekenhuis van de toekomst heeft geen muren.

Mensen worden ouder en hebben ook meer chronische aandoeningen. Dus de zorgvraag stijgt. Als we dat goed willen opvangen is het belangrijk om een deel van die chronische zorg anders te organiseren. Meer bij de mensen thuis.

Zo hebben we bijvoorbeeld voor longpatiënten in Amsterdam de zorg naar huis gebracht. Zodat achter de computer, met een slimme app, het contact met de arts er is op het moment dat de patiënt dat wil. 65 procent van hen komt dus niet meer in het ziekenhuis op de poli en is wel tevreden over de zorg, die via de computer thuis wordt geboden.

Het is aan ons om deze goede initiatieven te delen in heel Nederland. En dat is het ziekenhuis zonder muren. De medische zorg naar de mensen thuis. Op de momenten dat het de patiënt het beste past.

BEELD: Logo Zorginstituut Nederland
BEELDTEKST: Hoe zie jij de Zorg van Morgen? #dezorgvanmorgen