Testimonial Rosa Tsiaxiras - student

Rosa Tsiaxiras is student. De laatste tijd heeft ze het best moeilijk gehad met werken, studeren, een relatie en corona. Ze wil het graag allemaal goed doen. Een aantal jaar geleden is ze behandeld voor een eetstoornis. Op korte termijn hielp dit, maar op de langere termijn kwam ze erachter dat ze vooral zelf verantwoordelijk is voor haar gevoel en emoties. Hoe ik me voel daar ben ik zelf verantwoordelijk voor. Zo ziet zij de zorg van morgen.

Spreker: Rosa Tsiaxiras, student

BEELDTEKST: Hoe ik me voel daar ben ik zelf verantwoordelijk voor.

ROSA TSIAXIRAS: Ik heb het de afgelopen tijd best moeilijk gehad. Werken, studeren en een relatie. Daarnaast was er ook nog eens corona. Dit is voor mij erg veel en ik wil het allemaal ook zo goed mogelijk doen.

Ik heb een paar jaar geleden een eetstoornis gehad, waar ik het erg moeilijk mee had. Ik heb een korte behandeling hiervoor gehad. Alleen heeft dit voor de korte termijn wel geholpen, maar op langere termijn ben ik erachter gekomen dat ik vooral mijn eigen verantwoordelijkheid heb voor mijn gevoel en mijn emoties.

En ben ik gaan kijken hoe ik zelf mijn mindset kon veranderen, om me weer beter te voelen en niet met die eetstoornis te zitten. Als ik me nu somber voel pak ik mijn hardloopschoenen en ga ik een stukje hardlopen. Dit geeft mij een erg goed gevoel. En dit helpt mij om met mijn sombere emoties om te gaan. Want ik denk toch dat ik verantwoordelijk ben voor mijn gevoel. En dat ik kan voorkomen dat ik depressief of somber word. 

BEELDTEKST: Hoe ik me voel daar ben ik zelf verantwoordelijk voor.

BEELD: Logo Zorginstituut Nederland
BEELDTEKST: Hoe zie jij de Zorg van Morgen? #dezorgvanmorgen