Zorginstituut Nederland Lezing

Zorginstituut Nederland is op 2 april 2014 officieel van start gegaan. Op die datum zijn we ook gestart met een jaarlijkse traditie: de Zorginstituut Nederland Lezing. De lezing is gericht op bestuurders uit de gezondheidszorg. Elk jaar belicht een spreker - met zijn of haar eigen verhaal - een actueel thema.

Vijfde Zorginstituut Nederland Lezing

De vijfde Zorginstituut Nederland Lezing vond op 4 april 2018 plaats in Beeld en Geluid in Hilversum. De sprekers zijn Nasrdin Dchar en Bas Welling. Het thema was de geïnformeerde burger. 

Vragen: ZINLezing@zinl.nl

Nasrdin Dchar

Nasrdin Dchar is acteur, theatermaker en initiatiefnemer van de beweging IEDER1. Hij is onder andere bekend van televisieseries als De Troon en Zwarte Tulp en films als Süskind, Tirza en Rabat (waarvoor hij in 2011 het Gouden Kalf voor Beste Acteur won). Hij stond in het theater met de succesvolle voorstellingen Oumi en DAD. Dit voorjaar speelt hij de hoofdrol in de film Gek op Oranje. Zijn beweging IEDER1 heeft als doelstelling de eenheid in de samenleving te bevorderen en strijdt voor een inclusieve maatschappij. Vorig jaar sprak hij de 5 mei-lezing uit in Haarlem.

Bas Welling

Bas Welling is mede-eigenaar en managing director van Wefilm. Wefilm is een prijswinnende productiemaatschappij, gericht op het ontwikkelen van filmcampagnes die het publiek niet worden opgedrongen, maar zo spraakmakend zijn dat de doelgroep het onderling deelt. Daarnaast heeft Bas een eigen rubriek op BNR Nieuwsradio en zit hij in het bestuur van SIRE.

Voorgaande lezingen

Vierde Zorginstituut Nederland Lezing: 'Grenzen aan de zorg - een ongelukkige benadering' - Peter van Lieshout

Derde Zorginstituut Nederland Lezing: 'Dementie en wat er uiteindelijk echt toe doet' - Anne-Mei The

Tweede Zorginstituut Nederland Lezing: 'Zeg ’ns B: de rol van de Burger in de zorg' - Gerdi Verbeet

Eerste Zorginstituut Nederland Lezing: 'Een kwestie van klein grut' - Louise Gunning