30 november Leerervaringen bij invoering 'Kwaliteitsstandaard organisatie van Intensive Care'

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Stadion Galgenwaard

Herculesplein 241
3584AA Utrecht 

De landelijke Stuurgroep IC organiseert samen met het Zorginstituut, de Kwaliteitsraad en deskundigen uit lokale IC-netwerken op 30 november een leer- en netwerkbijeenkomst. Onderwerp is de invoering ‘Kwaliteitsstandaard organisatie van Intensive Care’, die juli 2016 is vastgesteld.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor iedereen die betrokken is bij het in de praktijk brengen van de kwaliteitsstandaard IC. Dat kunnen bijvoorbeeld intensivisten, IC-verpleegkundigen, regiomanagers, ziekenhuisbestuurders, inspecteurs en zorgverzekeraars zijn.

Waarom?

De kwaliteitsstandaard krijgt op veel plaatsen inhoud en vorm. Er wordt hard gewerkt in de netwerken. Dat leidt tot vragen, uitdagingen én oplossingen. Het doel van deze bijeenkomst is netwerken, leren van elkaars ervaringen en knelpunten en oplossingen delen. Om dat met elkaar te kunnen delen en inspiratie op te doen is er veel ruimte in het programma voor interactie.

Onderwerpen

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

  • uitwisseling van personeel binnen het netwerk
  • leerervaringen van verschillende IC’s binnen de regionale netwerken
  • samenwerken in regio's waar onderlinge afstanden tussen ziekenhuizen groot zijn
  • spoedtransporten in verschillende IC-netwerken
  • voorbeelden van netwerksamenwerking uit andere sectoren

Informatie & Aanmelden

De bijeenkomst vindt op 30 november 2017 plaats in Stadion Galgenwaard op Herculesplein 241 in Utrecht. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur. U bent na afloop van de bijeenkomst van harte welkom op de netwerkborrel.

Helaas kunt u zich voor deze bijeenkomst niet meer aanmelden.