Zorginstituut Magazine september 2021

Het Zorginstituut Magazine is het gratis kwartaalblad van Zorginstituut Nederland. Het bevat nieuws en achtergrondartikelen over het Zorginstituut en de zorg in Nederland.

De afbeelding toont de voorpagina van het Zorginstituut Magazine. Op de foto staat Kina Koster bij een vijvertje voor een gebouw. Zij is een vrouw in een geel met paarse jurk. Ze houdt een rode paraplu boven haar hoofd.
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

Dialoog

De NZa en het Zorginstituut hebben met het advies ‘Passende zorg’ een vertaling gemaakt van de publieke kernwaarden anno 2021: zorg moet waardegedreven zijn, samen met en dicht bij de patiënt georganiseerd. Ook moet zorg bijdragen aan maatschappelijk functioneren. Wij zijn de dialoog gestart die moet gaan leiden tot verdere inrichting van de kernwaarden. En we gaan door het uitbrengen van signalementen de kwaliteit van zorg spiegelen aan die kernwaarden. Zo komt passende zorg dichterbij.

In dit Zorginstituut Magazine leest u onder meer wat passende zorg kan betekenen voor mensen met kanker. Ook leest u over het Landelijk Netwerk de Groene OK, een initiatief om de CO2-uitstoot in de zorgsector te verminderen. En: een deel van de mensen met chronische migraine is gebaat bij behandeling met CGRP-remmers. Het Zorginstituut adviseert deze middelen te vergoeden - maar wel onder strikte voorwaarden.

In dit nummer:

Abonneren

Zorginstituut Magazine thuis of op het werk ontvangen? Vraag een gratis abonnement aan.