Tedizolid(fosfaat) (Sivextro®) bij acute bacteriële infecties van de huid en huidstructuur bij volwassenen

Het Zorginstituut adviseert tedizolid(fosfaat) (Sivextro®) op te nemen op bijlage 1A van de Regeling zorgverzekering. Het gaat om de standaarddosis van 200 mg per dag gedurende 6 dagen.

Geneesmiddel is onderling vervangbaar met een ander middel

Om de plaats van een geneesmiddel in het GVS te kunnen vaststellen, wordt eerst beoordeeld of het onderling vervangbaar is met een geneesmiddel dat al in het GVS opgenomen is. De plaats in het GVS heeft gevolgen voor de vergoeding van het geneesmiddel.

Het Zorginstituut heeft een inhoudelijke toetsing uitgevoerd over de vraag of tedizolid(fosfaat) onderling vervangbaar is met linezolid.

Tedizolid(fosfaat) kan op basis van de geldende criteria als onderling vervangbaar worden beschouwd met linezolid. Linezolid en tedizolid(fosfaat) behoren beide tot de klasse van oxazolidinonen. Linezolid is reeds geplaatst in het GVS op bijlage 1A.

Acute bacteriële infecties van huid en huidstructuur bij volwassenen

Tedizolid(fosfaat) is geïndiceerd voor de behandeling van acute bacteriële infecties van de huid en huidstructuur (Acute Bacterial Skin and Skin Structure Infections, ABSSSI) bij volwassenen. Men dient rekening te houden met de officiële richtlijnen betreffende het juiste gebruik van antibacteriële middelen. Tedizolid(fosfaat) is beschikbaar in de vorm van 200 mg filmomhulde tabletten. De aanbevolen dosering is 200 mg, eenmaal daags gedurende 6 dagen.