10 vragen aan: Maurice van den Bosch - Artikel Zorginstituut Magazine mei 2022

Voor het Zorginstituut Magazine legden we 10 vragen over de gezondheidszorg voor aan Maurice van den Bosch. Prof. dr. Maurice van den Bosch studeerde biomedische wetenschappen en geneeskunde aan de Radboud Universiteit. Hij specialiseerde zich in radiologie en werkte enige tijd als interventieradioloog aan het Stanford University Medical Center (VS) en het UMC Utrecht. In 2017 werd Van den Bosch voorzitter van de Raad van Bestuur van het OLVG in Amsterdam. Deze functie combineert hij sinds 2020 met het voorzitterschap van Santeon, het samenwerkingsverband van 7 topklinische ziekenhuizen.

De foto toont Maurice van den Bosch, een man met donker haar en een blauw overhemd. Hij leunt iets naar achteren, kijkt schuin omhoog naar rechts en houdt zijn vingers tegen zijn mond en kin.
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

De zorg van morgen

Als we niets doen, loopt de zorg helemaal vast. We moeten nú keuzes maken. Kiezen voor zorg die werkt en inzet op gezondheid en het voorkomen van zwaardere zorg. Kiezen voor passende zorg die samen met de patiënt tot stand komt en zo dicht mogelijk bij de patiënt wordt gegeven. Wij willen het gesprek op gang helpen brengen over passende zorg. Dat doen we onder meer op social media via #dezorgvanmorgen. Verschillende patiënten, huisartsen, verpleegkundigen, medisch specialisten en ook andere hulpverleners buiten de zorg werken hieraan mee. In een eigen video-testimonial delen zij hun ervaringen en vertellen over hun keuze voor betere zorg. 

Ook Maurice van den Bosch geeft zijn kijk op de zorg van morgen.