Zorginstituut Magazine april 2021

Het Zorginstituut Magazine is het gratis kwartaalblad van Zorginstituut Nederland. Het bevat nieuws en achtergrondartikelen over het Zorginstituut en de zorg in Nederland.

De foto toont het Zorginstituut Magazine april 2021 met op de voorkant Tamar Sharon en een USB kabel

Het basispakket moet zorg bevatten die we nodig hebben, die werkt en van goede kwaliteit is. Het Zorginstituut stelt het pakket samen van goede, verzekerde zorg. In deze editie van het Zorginstituut Magazine schetsen we hoe we dit kunnen waarmaken gezien de huidige én verwachte ontwikkelingen in de zorg. 

Digitale innovaties kunnen de zorg verbeteren. Maar knellende of ontbrekende kaders maken het lastig om succesvolle innovaties voor iedereen toegankelijk te maken. De Digitale ZorgZandbak wil daar wat aan doen. Wat houdt dit in? En waarom vindt het Zorginstituut zorginnovatie zo belangrijk?

Verder in deze editie: wat houdt de regeling herstelzorg na corona in én een interview met Tamar Sharon, universitair hoofddocent Filosofie en Technologie over de groeiende invloed van Google en andere grote techbedrijven op de gezondheidszorg.

In dit nummer:

Abonneren

Zorginstituut Magazine thuis of op het werk ontvangen? Vraag een gratis abonnement aan.