Zinnige Zorg - Verslag bijeenkomst Ziekten van het spijsverteringsstelsel

In Zinnige Zorg-projecten houdt het Zorginstituut de zorg die in het basispakket zit tegen het licht. Ieder project begint met de screeningsfase en een bijeenkomst. Hierin kiezen we samen met betrokken partijen onderwerpen die kansen bieden om de zorg te verbeteren. De eerste bijeenkomst voor zorg bij ziekten van het spijsverteringsstelsel vond plaats op 16 april 2019. Van deze bijeenkomst is een verslag gemaakt. Alle aanwezigen hebben hierop kunnen reageren.

Resultaten bijeenkomst

Op de bijeenkomst hebben de aanwezigen gezamenlijk 1 onderwerp gekozen dat geschikt is voor verder onderzoek in de screeningsfase. Dit zal leiden tot het opstellen van een concept-screeningsrapport Systematische Analyse 'Ziekten van het spijsverteringsstelsel', dat in juni 2019 ter consultatie aan partijen wordt aangeboden. Het onderwerp is maagklachten.

Zinnige Zorg

Zinnige zorg wil zeggen: zorg van goede kwaliteit, niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk. In Zinnige Zorg-projecten houdt het Zorginstituut de zorg die in het basispakket zit tegen het licht. De patiƫnt en de zorg die deze nodig heeft staan daarbij centraal. Samen met betrokken partijen kijken we waar gepast gebruik van zorg beter kan. Zo kunnen we kwaliteit voor patiƫnten verbeteren en onnodige kosten vermijden.