Peter Siebers nieuw lid Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland is verheugd met de start van Peter Siebers per 1 mei 2019 als lid van de Raad van Bestuur. Tot op heden is Siebers werkzaam als bestuurder bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Met zijn benoeming bestaat het bestuur van het Zorginstituut weer uit drie personen. Sjaak Wijma (bestuursvoorzitter) en Tiana van Grinsven vormden na het recente vertrek van Arnold Moerkamp tijdelijk een tweekoppig bestuur.

De foto toont Peter Siebers. Hij heeft kort grijs haar en draagt een grijs pak en een wit overhemd.

Expertise

De komst van Peter Siebers versterkt de bestuurlijke expertise van het Zorginstituut op financieel en juridisch gebied. Daarom zullen onder meer het beheer van de fondsen (Zvw en Wlz) en de risicoverevening onderdeel worden van zijn portefeuille.
Met zijn achtergrond als bestuurder en zijn ervaring op het gebied van bedrijfsvoering zal hij een waardevolle bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het Zorginstituut, en daarmee aan de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van de gezondheidszorg in Nederland.

Over Siebers

Drs. P.L. (Peter) Siebers (1964) studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 2002 tot 2013 werkte hij bij de Raad voor de Kinderbescherming, vanaf 2006 als lid van de landelijke directie. Voor die tijd was hij onder meer controller bij de Nederlandse Spoorwegen. Binnen het COA-bestuur is hij nu portefeuillehouder Bedrijfsvoering.