GVS-advies glycopyrronium drank (Sialanar®) bij de behandeling van ernstige sialorroe bij kinderen en jongeren met chronische neurologische aandoeningen

De minister voor Medische Zorg en Sport heeft Zorginstituut Nederland gevraagd om te beoordelen of glycopyrronium drank (Sialanar®) in aanmerking komt voor opname op bijlage 1B van het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).

Indicatie waarvoor vergoeding wordt aangevraagd

Glycopyrronium drank is geregistreerd voor de symptomatische behandeling van ernstige sialorroe (chronische pathologische speekselvloed) bij kinderen en jongeren van 3 jaar en ouder met chronische neurologische aandoeningen. Sialanar® is geregistreerd op basis van “well-established use”. Het Zorginstituut toetst of dit middel onderling vervangbaar is met andere middelen die zijn geregistreerd voor de behandeling van ernstige sialorroe bij pediatrische patiënten en al zijn opgenomen op bijlage 1A van het GVS.

ICD-10 code

De schatting is dat ongeveer 70% van de patiënten die dit middel gaan gebruiken cerebrale parese heeft, ICD-10 code: G-80.

Voor informatie

Pauline Pasman
E-mail: PPasman@zinl.nl
Telefoon: 06 - 15 04 85 68

Planning

Start dossier

januari 2019
Publicatie advies maart 2019

Betrokken partij

  • Eurocept International