8e nieuwsbrief project Regie op Registers Dure Geneesmiddelen juli 2022

Dit is de 8e nieuwsbrief van het project Regie op Registers Dure Geneesmiddelen (ROR DGM) waarin we de voortgang van het project beschrijven.

Update november 2022

Het aangekondigde congres op donderdag 24 november 2022 gaat voorlopig niet door. Binnenkort verzenden wij een nieuwe versie van de nieuwsbrief waarin we een update geven over de huidige activiteiten en meer vertellen over het vervolg van het programma.

In deze nieuwsbrief

In deze editie van de nieuwsbrief leest u de volgende artikelen: 

  • Het voorwoord is van programmamanager Hans Paalvast. Volgens hem bevindt ROR DGM zich in een “cruciale fase”. Het moment van visies formuleren nadert zijn einde. Het is tijd om met elkaar de volgende stappen te zetten naar een beter zorginformatielandschap. 
  • De expertisegroep ROR DGM roept het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op om de regie te nemen over het zorginformatielandschap, zodat gegevens over patiënten, aandoeningen en therapieën eenvoudig uitgewisseld kunnen worden. Voorzitter van de expertisegroep, Jos Kosterink, vertelt meer. 
  • Verder aan bod komen: harmonisatie zorgdata darmkanker en witboek kwaliteitsregistraties & patiëntenregistraties van Patiëntenfederatie Nederland.