Eindrapportage praktijktoets Personal Health Train

De hoeveelheid data in de zorg groeit sterk. Deze data bevatten belangrijke gegevens waarmee de zorg verbeterd kan worden. Maar hoe maak je de groeiende hoeveelheid gegevens toegankelijk? En wie kan er vervolgens iets mee doen? Van oktober 2017 tot en met mei 2018 heeft het Zorginstituut een praktijktoets FAIR Data en Personal Health Train (PHT) uitgevoerd. Het doel was om – in de praktijk van een operationele omgeving binnen de zorg – kennis en praktische ervaring op te doen met deze nieuwe concepten.

Update 2020

Zorginstituut Nederland heeft met de PHT-community de prestigieuze Computable Awards2020 gewonnen in de categorie Zorgproject. Samen met toonaangevende partners in de zorg bouwen we aan een veilig en duurzaam informatiestelsel voor het opslaan en uitwisselen van persoonlijke gezondheidsgegevens van alle 17 miljoen Nederlanders.