Brivaracetam (Briviact) bij partieel beginnende epileptische aanvallen

Het Zorginstituut adviseert brivaracetam op te nemen op bijlage 1A in cluster 0N03AXDO V met een standaarddosis van 100 mg.

Registratie brivaracetam (Briviact)

Brivaracetam (Briviact) is geregistreerd als adjuvante therapie voor de behandeling van partieel beginnende epileptische aanvallen met of zonder secundaire generalisatie bij volwassenen en adolescenten vanaf 16 jaar.

Toetsing onderlinge vervangbaarheid brivaracetam (Briviact) met middel in het GVS.

De fabrikant van brivaracetam stelt dat brivaracetam onderling vervangbaar is met lacosamide, perampanel en topiramaat. Brivaracetam is niet onderling vervangbaar met levetiracetam, omdat het indicatiegebied van levetiracetam is gericht op monotherapie.

Opname van brivaracetam (Briviact) in het GVS

Wanneer de huidige clusterindeling niet wordt aangepast, kan brivaracetam worden opgenomen in cluster 0N03AXEO (perampanel, topiramaat) en in cluster 0N03AXDO (levetiracetam, lacosamide) op bijlage 1A van de Regeling zorgverzekering.