Zorginstituut Magazine oktober 2023

Het Zorginstituut Magazine is het gratis kwartaalblad van Zorginstituut Nederland. Het bevat nieuws en achtergrondartikelen over het Zorginstituut en de zorg in Nederland. 

Zorginstituut Magazine cover oktober 2023
Beeld: ©Zorginstituut Nederland / Zorginstituut Nederland

Het groeiende probleem van de ouderenzorg

Na 1 jaar Integraal Zorgakkoord (IZA) zijn partijen voortvarend aan de slag met passende zorg. Ook na het vallen van het kabinet wordt er nog altijd hard gewerkt om de zorg te veranderen. Maar daarmee zijn we er nog niet. We moeten het probleem aanpakken van de ouderenzorg en het groeiend aantal mensen dat afhankelijk is van ouderenvoorzieningen. Ook ouderenzorg moet passende zorg zijn. Frans Korf, manager innovatie ouderenzorg, geeft zijn visie op de (ouderen)zorg van morgen. Verder leest u in deze editie hoe de suis voor dure geneesmiddelen gezondheidswinst oplevert, meer over de eerste passende zorg pakketagenda, 10 vragen aan Marcelle Hendrickx en nog veel meer. 

In dit nummer

...en nog veel meer

Abonneren

Zorginstituut Magazine thuis of op het werk ontvangen? Vraag een gratis abonnement aan.