Multitraumanorm spoedzorgketen - Artikel Zorginstituut Magazine juni 2023

De multitraumanorm stelt dat 90% van de zwaargewonde patiënten direct naar een traumacentrum gaat. Dat redt mensenlevens en verkleint de kans op blijvende schade bij patiënten. Maar die norm wordt nu niet gehaald. Het gemiddelde ligt rond de 70%. Dat moet binnen 2 jaar omhoog naar 90%, onder meer door de inzet van een Trauma Triage App en duidelijke afspraken over tussenstops bij ziekenhuizen. Dat staat in het advies  ‘Bevordering implementatie multitraumanorm - Verder weg omdat het beter is!' dat het Zorginstituut uitbracht. Adviseur Spoedzorgketen Marjolein de Booys vertelt over hoe het advies tot stand is gekomen. 

Op een autoweg staat een groep mensen waaronder ambulancepersoneel om een gewond persoon heen en een ambulance