Zorginstituut Magazine maart 2023

Het Zorginstituut Magazine is het gratis kwartaalblad van Zorginstituut Nederland. Het bevat nieuws en achtergrondartikelen over het Zorginstituut en de zorg in Nederland.

Cover magazine Zorginstituut maart 2023 met psychiater Christiaan Vinkers met wolken rondom zijn hoofd
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

Voer samen het gesprek over passende zorg

Voor het jaar 2023 zijn de contract-besprekingen tussen zorgaanbieders en verzekeraars weer op klassieke wijze verlopen: met de focus op cijfers in plaats van passende zorg. Hoe zorgen we ervoor dat we dit voor 2024 anders gaan doen? De gesprekken moeten vooral gaan over integrale en regionale organisatie binnen passende zorg: wat is er in een regio specifiek aan zorg nodig? Niet de zorgbestuurders moeten bepalen wat goede zorg is, zij moeten passende zorg mogelijk maken. Meer hierover leest u in deze editie van het magazine. Verder leest u: ons advies over het opnemen van eiceldonatie in het basispakket, 10 vragen aan socioloog en econoom Martien Bouwmans, en de stelling van psychiater Christiaan Vinkers. 

In dit nummer

Abonneren

Zorginstituut Magazine thuis of op het werk ontvangen? Vraag een gratis abonnement aan.