Zorginstituut Magazine oktober 2022

Het Zorginstituut Magazine is het gratis kwartaalblad van Zorginstituut Nederland. Het bevat nieuws en achtergrondartikelen over het Zorginstituut en de zorg in Nederland.

Op de cover staat Gerrit-Jan Liefers, een man met een blauw ziekenhuispak aan en kapje op zijn hoofd, voor een bed in een operatiekamer. Hij heeft zijn handen op zijn rug.
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

Kader passende zorg

Eind 2020 gaven het Zorginstituut en de NZa het startsein voor de beweging naar passende zorg. We liggen goed op koers: bij partijen zowel binnen de zorg als daarbuiten groeit het besef dat er iets moet gebeuren om de zorg in de toekomst goed, toegankelijk en betaalbaar te houden. Een eerste mijlpaal was het coalitieakkoord, waarin passende zorg als norm wordt gesteld. Samen met het Kader Passende zorg, dat de definities en grenzen beschrijft waarbinnen de zorg kan en mag bewegen, heeft het de weg naar passende zorg geplaveid. 

Verder in deze editie: 10 vragen aan Wieke Paulusma, 40 jaar Farmacotherapeutisch Kompas, de stelling van Gerrit-Jan Liefers en nog veel meer

In dit nummer

Abonneren

Zorginstituut Magazine thuis of op het werk ontvangen? Vraag een gratis abonnement aan.