Zorginstituut Magazine mei 2022

Het Zorginstituut Magazine is het gratis kwartaalblad van Zorginstituut Nederland. Het bevat nieuws en achtergrondartikelen over het Zorginstituut en de zorg in Nederland.

De foto toont de voorpagina van het Zorginstituut Magazine van mei 2022. Bovenaan de voorpagina staat de tekst 'Zorginstituut Magazine. Op de foto staat een blonde vrouw in een doktersjas. We zien haar ten voeten uit in een witte ziekenhuisomgeving. Achter haar zien we groot de ronde meter van een weegschaal. Naast haar staat de tekst: 'Hoogleraar obesitas Liesbeth van Rossum: "Obesitas is een ziekte. die kunnen we nu aanpakken."'. Links onderaan de voorpagina is een ronde animatie te zien van een oranje achtergrond en daarop vier poppetjes die een groot rood hart vasthouden. Om de animatie heen staat de tekst: 'Special! Campagne #DeZorgVanMorgen'.
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

De zorg van morgen

Deze editie van het Zorginstituut Magazine staat in het teken van de vraag: hoe ziet de zorg van morgen eruit? In dat kader lanceren wij deze maand een bewustwordingscampagne, waarin een grote verscheidenheid aan mensen hun visie geven op ‘de zorg van morgen’. Enkele van deze testimonials passeren in dit magazine de revue. Samen vormen zij een hoopvolle blik op de toekomst van de zorg, waarin passende zorg de norm is.

Verder in deze editie: Hoe zien Nederlanders de zorg? Jan Kremer, speciaal gezant Passende zorg van het Zorginstituut, geeft duiding aan de uitkomsten van een onderzoek onder 2000 Nederlanders.

En: de hoofdfilm van onze bewustwordingscampagne #dezorgvanmorgen schetst een verontrustend beeld van de zorg in 2040. Derk Runhaar, huisarts en hoofdrolspeler in deze film, vertelt over bedreigingen én oplossingen voor meer passende zorg.

In dit nummer:

Abonneren

Zorginstituut Magazine thuis of op het werk ontvangen? Vraag een gratis abonnement aan.