Huisarts Derk Runhaar: “Als je stuurt op kwaliteit, worden de kosten minder” - Artikel Zorginstituut Magazine mei 2022

Een oudere huisarts die uitkijkt over een wachtkamer bomvol wachtende, vaak kwetsbare patiënten. Wie de hoofdfilm van de bewustwordingscampagne van het Zorginstituut #dezorgvanmorgen ziet, krijgt dit doembeeld niet meer van zijn netvlies. Een interview met huisarts en hoofdrolspeler in deze film, Derk Runhaar, over bedreigingen én oplossingen voor meer passende zorg.

De foto toont huisarts Derk Runhaar, een man met kort bruingrijs haar en een stoppelbaard, in een blauwe trui en zwarte jas. Hij staat voor een gebouw. Op de gevel van het gebouw staat het woord 'spoedzorg'.
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

De zorg van morgen

Als we niets doen, loopt de zorg helemaal vast. We moeten nú keuzes maken. Bekijk de film met huisarts Derk Runhaar.