Amfotericine B in lipidecomplex (Abelcet®) bij de tweedelijnsbehandeling van patiënten met invasieve aspergillose en zygomycose (t=4 beoordeling)

In de periode 2006-2012 is een aantal specialistische geneesmiddelen opgenomen op de beleidsregel dure geneesmiddelen of de beleidsregel weesgeneesmiddelen. In dit geval betreft het amfotericine B in lipidecomplex (Abelcet®) bij de tweedelijnsbehandeling van patiënten met invasieve aspergillose en zygomycose. Na 4 jaar (t=4) zouden alle deze middelen door het Zorginstituut opnieuw beoordeeld worden.
Sinds 2013 bepaalt het Zorginstituut risicogericht welke specialistische geneesmiddelen worden beoordeelt. Vanuit het oogpunt van risicogericht pakketbeheer is het niet zinvol om alle t=4 dossiers te beoordelen, behalve die een financieel risico vormen voor de basisverzekering of indien de kwaliteit van zorg een risico vormt.
Op basis van de evaluatie is de verwachting dat het omzetplafond van €2,5 miljoen voor amfotericine B in lipidencomplex naar alle waarschijnlijkheid niet wordt bereikt.De risico’s voor de basisverzekering lijken beperkt en daarom is besloten geen beoordeling uit te voeren.