Testimonial Sabine Snieders - Huisarts

Sabine Snieders is huisarts. Zij zou graag zien dat de druk op de huisartsenzorg vermindert. Het zou al kunnen helpen wanneer mensen meer gebruik maken van hun eigen oplossend vermogen en eerst betrouwbare websites raadplegen voordat ze naar de huisarts gaan. “Met een beetje gezond verstand kun je best een paar dagen afwachten. En gaat de klacht regelmatig vanzelf over.”
Zo ziet zij de zorg van morgen.

Spreker: Sabine Snieders, huisarts

SABINE SNIEDERS: Ga niet voor álles naar de huisarts.

Als huisarts ben ik erg patiëntgericht. Maar eigenlijk hebben ze me niet overal voor nodig. Als mensen meer gebruik zouden maken van hun eigen oplossend vermogen en betrouwbare websites zou dat de druk op de huisartsenzorg erg verminderen. Met een beetje gezond verstand kun je best een paar dagen afwachten. En gaat de klacht regelmatig vanzelf over.

Heb je lichte klachten of zit je ergens mee? Of heb je een preventieve vraag? Kijk dan bijvoorbeeld eerst eens op internet. Daar zijn heel betrouwbare sites, zoals: moetiknaardedokter.nl of thuisarts.nl. Misschien kom je er dan wel achter dat je niet eens bij je huisarts hoeft te zijn. Maar gewoon ergens anders.

De huisarts is er voor gezondheidsklachten. En is niet de poortwachter voor ieders welzijn. De meeste mensen kunnen dat heel goed zelf.

Een beetje geduld, vertrouw op jezelf en ga dan pas naar de huisarts.

BEELD: Logo Zorginstituut Nederland
BEELDTEKST: Hoe zie jij de Zorg van Morgen? #dezorgvanmorgen