Testimonial Cornel Vader - oud-bestuursvoorzitter Leger des Heils

Cornel Vader is oud-bestuursvoorzitter van het Leger des Heils. Hij ziet hoe dagelijkse stress bij mensen veel gezondheidsproblemen kunnen geven. Hij roept gemeenten en zorgorganisaties op om de ruimte te geven aan vrijwilligers, mantelzorgers, ervaringsdeskundigen en lotgenoten om de ander een helpende hand te geven. Om hen ook dan goed te waarderen. Zo ziet hij de zorg van morgen.

Spreker: Cornel Vader, Leger des Heils

CORNEL VADER: Zorg is zorgen voor elkaar.

Veel mensen, die het hoofd maar moeilijk boven water kunnen houden, ervaren dagelijks veel stress. Daardoor kunnen gezondheidsproblemen ontstaan en is er ook een grotere druk op de zorg. Daarom zou ik de zorgverzekeraars ook willen vragen of zij willen investeren in een veilige en leefbare woonomgeving. 

Ik zou een beroep willen doen op woningcorporaties om ontmoetingsplekken te creëren, waar mensen bij elkaar kunnen komen, zodat ze zeker weten dat ze niet alleen zijn.

Ik zou gemeenten en zorgorganisaties willen vragen om vrijwilligers, mantelzorgers, ervaringsdeskundigen, lotgenoten de ruimte te geven om hun werk goed te kunnen doen. Om de ander een helpende hand te geven. Om hen ook dan goed te waarderen.

Als we het zo aanpakken kunnen we gezondheidswinst voor de hele samenleving boeken.

En daarom zeg ik: zorg is zorgen voor elkaar.

BEELD: Logo Zorginstituut Nederland
BEELDTEKST: Hoe zie jij de Zorg van Morgen? #dezorgvanmorgen