Karin Timm nieuw lid Raad van Bestuur Zorginstituut Nederland

Karin Timm start per 1 juli 2023 als lid van de Raad van Bestuur (RvB) van het Zorginstituut. Op dit moment is zij Directeur Kwaliteit & Veiligheid bij Orpea Nederland, een grote landelijke zorgorganisatie. Deze organisatie is actief op het gebied van thuiszorg, woonzorg en GGZ. Daarnaast laat zij als Chief Nursing Officer in het bestuur de stem van de zorgprofessional klinken. 

De afbeelding toont het portret van Karin Timm.
Beeld: ©Willem Sorm

Sjaak Wijma, voorzitter RvB ziet uit naar haar inbreng: "Karin is een ervaren en competente bestuurder en voegt met haar verpleegkundige achtergrond een belangrijk perspectief toe aan onze bijdrage aan de toekomstbestendigheid van de zorg in Nederland.” 

Karin heeft naast haar rol als bestuurder ruim 30 jaar als verpleegkundige en verpleegkundig specialist gewerkt in het ziekenhuis op het gebied van dermatologie. Karin Timm: “Ik zet mijn operationele en beleidsmatige praktijkervaring graag in om met het Zorginstituut bij te dragen aan de verandering in de zorg die nodig is. Deze nieuwe rol geeft mij de kans om dat wat ik signaleer, om te zetten in daden.”

Karin Timm is het derde lid van de Raad van Bestuur, naast Peter Siebers en voorzitter Sjaak Wijma. Samen geven ze leiding aan het Zorginstituut en dragen zo bij aan de missie: een van de beste zorgstelsels ter wereld nog passender maken, zodat iedereen in Nederland toegang heeft én houdt tot goede zorg. Dat vraagt om ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes. Nu en in de toekomst.