Uitreiking Groene Vink 2019

Maar liefst 44 softwareleveranciers hebben op woensdag 27 maart 2019 een Groene Vink Award voor iWmo 2.3 en iJw 2.3 ontvangen. De feestelijke uitreiking vond plaats in de werkplaats van Kunstatelier Odion in Purmerend.

De foto toont beeldjes van Groene Vink 2019. Het zijn vijf identieke beeldjes van groene vogeltjes, gemaakt van staal en gekleurd glas.
Beeld: H. van der Putten/Odion

Groene Vink

Het was de zevende editie van de Groene Vink-uitreiking. Met de Groene Vink deelt het Zorginstituut elk jaar een compliment uit aan softwareleveranciers die werken aan iStandaarden. Het is geen officiële certificering of keurmerk, maar een erkenning dat de software aan de eisen voldoet en een stimulans om software te blijven ontwikkelen.

Software met een Groene Vink levert een bijdrage aan de verhoging van de kwaliteit van zorg en ondersteuning. Elke softwareleverancier die een Groene Vink behaalt, weet zeker dat de software kan werken met de nieuwe informatiestandaarden iWmo 2.3 en iJw 2.3, die op 1 april 2019 van kracht worden.

Softwareleveranciers die werken aan iStandaarden dragen bij aan de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland. Cliënten, patiënten, zorgaanbieders, gemeenten en andere partijen in de keten van zorg en ondersteuning zijn gebaat bij soepel, snel en veilig berichtenverkeer via efficiënt werkende software. Softwareleveranciers die zich vóór 22 februari 2019 hebben aangemeld en uiterlijk 22 maart 2019 de Groene Vink-module met goed gevolg hebben doorlopen hebben een Groene Vink uitgereikt gekregen.

Met zorg gemaakt

Dit jaar werden de Awards uitgereikt in kunstatelier Odion. Odion helpt  kinderen en volwassenen met een beperking om iedere dag zo plezierig mogelijk te maken. Kunstatelier Odion is de winnaar van de Groene Vink ontwerpwedstrijd 2019.

‘Met vertrouwen samen opgroeien’ was dit jaar het thema van de Groene Vink Award wedstrijd. De jaarlijkse ontwerpwedstrijd wordt uitgezet onder verschillende zorg- en Wmo-organisaties. De creatie van Odion werd door de jury geroemd om de wijze waarop, in elke vogel apart, de fragiliteit en kwetsbare van het opgroeien tot uitdrukking komt. Door het gebruik van glas en doordat iedere creatie uniek is.