Mijn Zorg Log genomineerd voor Computable Awards

Ict-vakblad Computable heeft Mijn Zorg Log van Zorginstituut Nederland als 1 van de 5 ict-projecten genomineerd voor de Computable Awards 2017.

Wat is Mijn Zorg Log?

Mijn Zorg Log is een blockchaintoepassing innovatie die voortkomt uit IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning). Op één van de IZO-bijeenkomsten, die Zorginstituut Nederland organiseert, ontstond de behoefte om te onderzoeken in hoeverre blockchain toepasbaar is in de zorg. ‘We wilden weten wat een nieuwe technologie als blockchain zou kunnen betekenen voor de zorg. En wat dat betekent voor eerder gemaakte afspraken en uitgangspunten voor gegevensuitwisseling in de zorg.  Blockchain geeft de mogelijkheid om de burger nog meer centraal te stellen’, aldus Peter Snaterse van Zorginstituut Nederland. De pragmatische aanpak van het Zorginstituut – ‘denken én doen’ – heeft geresulteerd in de eerste werkende blockchain in de zorg: Mijn Zorg Log.

Juryoordeel

Zorginstituut Nederland, stelde zich de vraag ‘Kunnen we het maken’ met blockchain in plaats van ‘Kunnen we er op studeren’? Voeg daaraan toe het uitgangspunt om de burger de controle te geven over zijn eigen zorggegevens en je hebt de belangrijkste juryoverwegingen te pakken voor de nominatie. Al met al meent de jury van de Computable Awards 2017 dat tijdens de presentatie op 19 mei 2017 door Idius Felix van Zorginstituut Nederland aannemelijk is gemaakt dat door het innovatief toepassen van blockchaintechnologie beter grip kan komen op de zorgketen. Lees hier het volledige juryrapport.
 
De 5 genomineerde projecten zijn vastgesteld door een vakjury, bestaande uit Jeroen Aris, global infrastructure architect Teva Pharmaceuticals (juryvoorzitter), Reza Sarshar, projectmanager TIGIT. Pascal Blom, cio Alrijne Zorggroep, Mendel Koerts, SAP Strategy, Architecture en Governance Ensead Advisory, en Minne van der Sluis, eigenaar SluisResults. Computable ontving in deze categorie in totaal 59 voordrachten. Mijn Zorg Log behoort tot de vijf genomineerde projecten.

Stemmen

Vanaf 4 juli start het stemproces voor de Computable Awards 2017. Publieksstemming bepaalt voor 50 procent de winnaar. De andere 50 procent wordt door de juryleden bepaald. Op 31 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt.

Meer weten over Mijn Zorg Log?

Wilt u meer weten over de blockchaintoepassing Mijn Zorg Log, één van de innovaties in digitale informatie-uitwisseling voor de langdurige zorg waarbij Zorginstituut Nederland betrokken is? Op de komende Denktank IZO van 13 juni is een demonstratie van Mijn Zorg Log in de experience room.