Uitreiking Groene Vink 2017

Maar liefst 21 softwareleveranciers hebben op donderdag 9 maart 2017 gebruikgemaakt van de persoonlijke uitnodiging om de Groene Vink voor iWmo 2.1 en iJw 2.1 te ontvangen. De feestelijke uitreiking vond plaats op de werkplaats van Stichting EchtWaar in Utrecht.

Istandaarden-Groene vink

Groene Vink

Het was de vijfde editie van de Groene Vink-uitreiking, een bijeenkomst waarop Zorginstituut Nederland softwareleveranciers die een Groene Vink hebben behaald voor hun iWmo- of iJw-software beloont met een kunstwerk. De Groene Vink is een erkenning dat de software iWmo 2.1- en iJw 2.1-berichten genereert die aan de eisen voldoen.

De Groene Vink is daarmee een kwaliteitsborging voor softwareleveranciers die werken met iStandaarden. Het geeft de zekerheid dat de berichten die binnen hun softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn. Softwareleveranciers, zowel van gemeenten als zorgaanbieders, kunnen bij Zorginstituut Nederland een Groene Vink behalen.

Goed voorbereid op nieuwe releases

Eddy van de Werken – bestuurslid van OIZ, de branchevereniging van organisaties voor ICT in de zorg – noemde in zijn toespraak dat de softwareleveranciers stevig voorbereid zijn op de nieuwe iWmo- en iJw-release, die medio juni 2017 van kracht worden. “De Groene Vink heeft daaraan een goede bijdrage geleverd.”
Tussen de weefgetouwen en werkbanken van Werkplaats Stichting EchtWaar, reikten Eddy en Wouter Franke, adviseur informatievoorziening en innovatie bij Zorginstituut Nederland, aan 21 softwareleveranciers persoonlijk een Groene Vink uit.

Met zorg gemaakt

Werkplaats Stichting EchtWaar tekende voor de fabricage van de Groene Vink-prijs 2017. In de werkplaats werken mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking en mensen die om diverse redenen nog geen plek op de reguliere arbeidsmarkt hebben gevonden.

Directeur Loes van der Heijden: “Stichting EchtWaar biedt een veilige werkomgeving met als doel de ontwikkeling en ontplooiing te bevorderen. Cliënten met een Wmo-indicatie, Wlz of pgb kunnen bij ons komen werken.” Voorafgaand aan de uitreiking gaf Loes toelichting over de totstandkoming van het kunstwerk.

Meer informatie

  • Álle softwareleveranciers die een Groene Vink voor iWmo 2.1 en iJw 2.1 hebben behaald, vindt u op de pagina Overzicht Groene Vink-deelnemers (2017), die elke week geüpdatet wordt. Op de lijst staan ook de softwareleveranciers die verhinderd waren bij de uitreiking.
  • Wilt u meer weten over de Groene Vink in het algemeen? Kijkt u dan op de pagina De Groene Vink voor iStandaarden.