Actueel

Deze hoofdrubriek bevat 4 rubrieken:

e-Healthweek 2017 van start met inspiratieseminar

In het kader van de eHealthweek 2017 organiseren verschillende partijen een seminar met debat. Dit gratis seminar is bedoeld voor zorgverleners, beleidsmakers, opleiders en onderzoekers die de zorg willen innoveren, veiliger en efficiënter maken met behulp van ICT-toepassingen. Het vindt plaats op donderdag 26 januari 2017 vanaf 15 uur. Het seminar is een initiatief van de afdeling Klinische Informatiekunde van het AMC, Nictiz, de VMBI en het Zorginstituut.

Toonaangevende sprekers

Op het inspiratieseminar geven toonaangevende sprekers voorbeelden van eHealth-toepassingen die hun weg naar de praktijk hebben gevonden. Namens het Zorginstituut spreekt Katja van Vliet, secretaris van de commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen (IZBO) over de ook voor e-health noodzakelijke innovatie van zorgberoepen en opleidingen.

Educatieve programma's

Door het aanbieden van educatieve programma's over eHealth, willen de organisatoren de slagingskans van eHealth-projecten vergroten, en zorgverleners, patiënten en beleidsmakers beter voorbereiden op de zorg van de toekomst. Na afloop van het seminar is er meer informatie over de programma's bij een informatiestand.