Zorginstituut reikt Groene Vinken uit

Zorginstituut Nederland heeft de Groene Vinken uitgereikt voor de iWmo- en iJw-berichtenstandaard. De bijeenkomst vond plaats in Den Haag bij Rudolf Steiner Zorg, een van de locaties van de Raphaëlstichting. Iambe en Keramiekaltelier Feniks van deze stichting hebben de creatieve invulling van de Groene Vink verzorgd.

Bijna vijftig Groene Vinken

De teller staat momenteel op 29 Groene Vinken voor de Wmo en op 20 voor de Jeugdwet. Softwareleveranciers van gemeenten kunnen zich nog aanmelden voor de Groene Vink. Zij hebben deze beoordeling nodig zodat hun klanten, de gemeenten, berichten kunnen uitwisselen via het Gemeentelijk Gegevens Knooppunt. De Groene Vink-procedure is onderdeel van het Addendum dat leveranciers met KING kunnen afsluiten. Op de Groene Vink-pagina vindt u overzichten met de leveranciers die een Groene Vink hebben behaald.

Bijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst benadrukten Larissa Zegveld (KING), Jan Vermeer (VWS) en Ad Schuurman (Zorginstituut Nederland) het belang van standaardisatie en samenwerking tussen alle partijen om te komen tot een goede informatievoorziening. Een voor een kregen de aanwezige leveranciers van Peter Snaterse en Wouter Franke namens Zorginstituut Nederland de Groene Vink uitgereikt als blijk van waardering voor de inzet. Meer informatie over de herkomst van de Groene Vink kunt u hiernaast downloaden.

Groene Vink geeft zekerheid

De Groene Vink geeft de zekerheid dat berichten die binnen een softwaresysteem gegenereerd worden, in orde zijn. Het is geen ‘officiële’ certificering of keurmerk van het systeem, maar een erkenning dat de software iJw-berichten genereert die technisch aan de eisen voldoen. Het waarborgt de kwaliteit van iJw- en iWmo-berichten. Alle softwareleveranciers, zowel van gemeenten als zorgaanbieders, kunnen een Groene Vink behalen voor hun berichten. Zorginstituut Nederland toetst de berichten. Bij een goed resultaat ontvangen de softwareleveranciers een Groene Vink.