Patiëntenorganisaties en KiesBeter bundelen krachten

De website KiesBeter lanceert in samenwerking met patiëntenorganisaties twee nieuwe uitgebreide pagina’s: Diabetes type 2 en Dementie. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met de Diabetesvereniging Nederland en Alzheimer Nederland. Informatie vóór patiënten dóór patiënten.

Op naar een vernieuwd KiesBeter

KiesBeter wijst de weg naar goede zorg. Het is dé startpagina voor iedereen die op zoek is naar goede zorg en waar ze die kunnen krijgen. De publicatie van de twee uitgebreide pagina’s Diabetes type 2 en Dementie is een voorloper op de lancering van de vernieuwde site begin 2015.

Stap voor stap naar de beste zorg

Uniek is dat KiesBeter beschikt over kwaliteitsgegevens van zorginstellingen. Zorginstellingen in Nederland zijn verplicht die aan te leveren. Bezoekers van de site kunnen op basis van wat ze zelf belangrijk vinden verschillende zorginstellingen vergelijken. Op de vernieuwde pagina’s staat ook een zorgroute. Die brengt alle stappen die een patiënt doorloopt in kaart. Met per stap veel achtergrondinformatie en links naar belangrijke sites.

Wie bepaalt wat goede zorg is?

Er zijn drie partijen die samen de standaard voor goede zorg bepalen: patiënten(verenigingen), zorgaanbieders en verzekeraars. Zij maken samen een zorgstandaard. In het ideale geval is er een goed leesbare patiëntenversie. Deze staat dan op KiesBeter. Zo weten patiënten welke zorg zij mogen verwachten en kunnen ze in overleg met hun arts goede keuzes maken.

KiesBeter 2015

De samenwerking met de Diabetesvereniging Nederland en Alzheimer Nederland is een verrijking voor KiesBeter. In navolging hiervan gaat KiesBeter in 2015 meer patiëntenorganisaties uitnodigen om content voor de onderwerppagina’s te leveren. Daarnaast zal KiesBeter in de zomer van 2015 nieuwe kwaliteitsgegevens publiceren voor een groot aantal aandoeningen.