Maak kennis met kwaliteitsverbeteringen in langdurige zorg

De zorg verbeteren, hoe doet u dat? En welke zorgverbeteraars gingen u voor? ActiZ, organisatie van zorgondernemers, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), LOC zeggenschap in zorg, Ieder(in), Zorginstituut Nederland en Vilans organiseren op donderdag 13 november de bijeenkomst ‘Zorgverbeteraars in de langdurige zorg’.

Projecten centraal

Tijdens deze gratis bijeenkomst staan de verbeterprojecten centraal die de afgelopen drie jaar hebben deelgenomen aan de Jenneke van Veen Verbeterprijs. Deze prijs, vernoemd naar oud-hoofdinspecteur Jenneke van Veen van IGZ, richt zich op kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg. We bieden u de gelegenheid om tijdens een informatiemarkt kennis te maken met de verbeterprojecten van zo’n dertig zorgverbeteraars die de afgelopen jaren meedongen naar de prijs. Hieronder bevinden zich ook de drie winnaars. Van hen hoort u wat hun aanpak, product of project succesvol maakt en waarmee u zelf rekening kunt houden bij verbetertrajecten.

Zelf aan de slag

U maakt tijdens de bijeenkomst niet alleen kennis met de kwaliteitsverbeteringen in de langdurige zorg, u hoort ook hoe u zelf aan de slag kunt om de zorg verder te verbeteren. Kenniscentrum Vilans presenteert haar stappenplan ‘In tien stappen van project naar effect!’ en Zorginstituut Nederland legt uit hoe een verbeterproject als ‘good practice’ in de kwaliteitsbibliotheek kan worden opgenomen.

Doelgroep

De bijeenkomst ‘Zorgverbeteraars in de langdurige zorg’ is bedoeld voor kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers en zorgmedewerkers van organisaties in de VVT- en gehandicaptensector.

Meld u aan vóór donderdag 6 november

Het definitieve programma volgt later, maar ActiZ, VGN, LOC zeggenschap in zorg, Ieder(in), Zorginstituut Nederland en Vilans nodigen u nu alvast uit voor de bijeenkomst op donderdag 13 november van 12.30 tot 16.30 uur in Huize het Oosten in Bilthoven.

Maak kennis met de zorgverbeteringen en laat u inspireren hoe u zelf aan de slag kunt gaan.