Change Day: samen zorgen voor goede zorg

Iedere dag staan er duizenden mensen in de zorg klaar om anderen te helpen. Zij zetten zich ieder op hun eigen manier 100% in voor goede zorg. Ben jij een van hen? Laat dan zien wat je belangrijk vindt en wat je zèlf doet om de zorg nog beter te maken. Doe een belofte, deel deze en inspireer anderen met jouw voornemen. Change Day Nederland, op donderdag 26 juni 2014, maakt de kracht van de zorg zichtbaar, de kracht van de mensen die werken in de zorg. Samen zorgen voor goede zorg. Doe ook mee!

De afbeelding toont de aankondiging van Change Day 26 juni met het logo van een hand met twee opgestoken vingers met daarin de tekst "Ik zorg dat" en eronder de tekst "Samen zorgen voor goede zorg"
Beeld: ©Zorginstituut Nederland

Het begon in Engeland

Change Day ontstond vorig jaar in Engeland. Professionals uit de zorg lieten vanuit hun enthousiasme en betrokkenheid zien wat zij zelf wilden doen om elke dag nog iets beter voor hun patiënten te kunnen zorgen. Het werd een ongekend succes. Ook dit jaar tijdens de tweede Change Day inspireerden zij elkaar, met inmiddels meer dan 518.000 beloften.

Nu ook in Nederland

Nu komt deze beweging ook naar Nederland. Hiermee laten we zien dat de collega’s in de zorg hart hebben voor hun werk en dagelijks net een beetje extra geven. Dit geeft een impuls aan de kwaliteit van de zorg. Werk jij in de zorg? Grijp dan je kans. Jouw bijdrage is belangrijk. Jij kunt anderen inspireren om het verschil te maken. Deel wat jij zelf wilt doen om patiënten en cliënten te helpen. Laat zien wat jij kan doen om de kwaliteit van de zorg nog verder te brengen. Iedereen en elke actie, hoe klein ook, kan het verschil maken. Laat zien waar jij voor staat.

Samen iets in beweging brengen

Op 26 juni tijdens Change Day krijgt de zorg extra aandacht. Maar nog belangrijker: op de weg ernaartoe kunnen wij elkaar al inspireren en motiveren. Dat is de kracht van Change Day. Samen zorgen voor goede zorg. Hoe meer collega’s meedoen, hoe meer aandacht voor de kwaliteit en de kracht van de zorg. Laat je goede voornemen zien. Doe een belofte op ChangeDayNederland. Maak een foto, een filmpje of schrijf een tekst en post je voornemen ook via Twitter @ChangeDayNL, Instagram en Facebook.