Debat 'Levensverlengende zorg… tegen elke prijs?'

De keuze voor levensverlengende behandelingen in de laatste levensfase brengt vaak grote dilemma’s met zich mee. Het CVZ organiseert daarom op dinsdagmiddag 13 maart 2012 in het Bimhuis te Amsterdam een CVZ Pakketdebat over dit onderwerp, onder de titel 'Levensverlengende zorg... tegen elke prijs?'.

Onderwerpen

Wat maakt zorg in dergelijke situaties goede en gepaste zorg? Welke overwegingen komen arts en patiënt tegen op hun weg naar de juiste beslissing? Maar ook: mag het financiële aspect hier een rol spelen? Dat zijn enkele van de vragen die deze middag aan bod zullen komen.

Wat gaan we doen?

We willen vooral met u in gesprek. Na een inleiding door Bert Boer, bestuurslid CVZ en voorzitter Adviescommissie Pakket (ACP), laten we drie gerenommeerde sprekers aan het woord om vanuit hun perspectief een visie te geven op deze vragen:

  • Anemone Bögels, directeur van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK)
  • Werner Brouwer, hoogleraar gezondheidseconomie, Instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG)
  • Job Kievit, hoogleraar medische besliskunde en chirurg aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en lid ACP.

Vervolgens gaan we onder leiding van Maria Henneman in debat met de zaal.

Het CVZ Pakketdebat duurt van 14:00 tot 17:00 uur. Daarna is er uiteraard gelegenheid tot napraten onder het genot van een borrel. Aanmelden kan tot 7 maart. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging, nadere programma-informatie en een routebeschrijving. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.