02 november Consultatiebijeenkomst subsidieregeling ‘Leren gebruiken van uitkomstinformatie bij Samen beslissen’ 2 november

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Online

Na inschrijving ontvangt u uiterlijk 3 werkdagen voor de bijeenkomst de Webex-link voor deelname.

Op maandag 1 en dinsdag 2 november 2021 organiseert het Zorginstituut een online consultatiebijeenkomst voor jaargang 2022 van de subsidieregeling ‘Leren gebruiken van uitkomstinformatie bij Samen beslissen’. Hierin gaan we graag met u in gesprek over het inhoudelijke thema voor het jaar 2022. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te denken over de plannen voor de subsidieregeling.

We organiseren 2 consultatiebijeenkomsten:

  • maandag 1 november 2021, van 14.00 - 16.00 uur
  • dinsdag 2 november 2021, van 10.00 - 12.00 uur

U kunt zich voor 1 of 2 november opgeven via de groene button.

Over de subsidieregeling

De doelstelling van de subsidieregeling is onveranderd, namelijk het stimuleren van het gebruik van uitkomstinformatie voor Samen beslissen over de best passende zorg. De regeling is gericht op zorgnetwerken met een start vanuit de eerste lijn en met de bedoeling om opgedane kennis en ervaring over uitkomstgerichte zorg in de tweede of derde lijn te delen met en te verbreden naar de eerste lijn. Deelnemers krijgen alle ruimte om vragen te stellen.

Thema 2022

In 2022 ligt de focus van de regeling op projecten die het gebruik van uitkomstinformatie bevorderen bij het Samen beslissen met kinderen. 

  • De doelgroep kinderen is gekozen omdat er vaak geen speciale aandacht is voor kinderen. Terwijl dit een kwetsbare doelgroep is, die anders moet worden benaderd dan volwassenen. 
  • Kinderen worden onvoldoende gehoord en betrokken bij alle beslissingen die gaan over hun zorg. Dit blijkt uit recent rapport van de Kinderombudsman.

Verbeteren toegankelijkheid en kwaliteit van zorg

Tussen 2016 en 2021 zijn al meer dan 54 projecten gestart. Daarin werken patiëntenorganisaties en zorgverleners nauw samenwerken bij de ontwikkeling en het gebruik van uitkomstinformatie bij Samen beslissen. Al deze projecten hebben subsidie ontvangen van Zorginstituut Nederland (via de regeling ‘Transparantie’ of ‘Samen beslissen’). Het doel is actief de ontwikkeling, inzet en het gebruik van uitkomstinformatie bij Samen beslissen te bevorderen. Daarmee verbeteren we samen de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg.

Vragen?

Hebt u vragen over de consultatiebijeenkomst? Mail die dan alvast naar samenbeslissen2022@zinl.nl.

Inschrijven

U kunt inschrijven via de groene button.