02 februari Informatiebijeenkomst subsidieregeling Veelbelovende zorg

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

De informatiebijeenkomst is online. Het programma en de aanmeldlink worden begin januari 2021 per e-mail naar u verzonden.

Kom meer te weten over de procedure en de criteria van de subsidieregeling Veelbelovende zorg tijdens deze interactieve informatiebijeenkomst. 

De subsidieregeling Veelbelovende zorg wordt 2 keer per jaar opengesteld voor het indienen van projectvoorstellen. De eerste ronde voor het indienen start op 2 februari 2021, de tweede ronde op 27 juli 2021. Let op, deze informatiebijeenkomst vindt slechts éénmaal per jaar plaats. Mis hem niet en meld u nu aan!

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de interactieve online informatiebijeenkomst krijgt u:

  • kennis en inzicht over de procedure en de criteria van deze subsidieregeling; 
  • het vernieuwde formulier voor het indienen van een projectidee; 
  • tips en trucs, onder meer over hoe de adviescommissie Veelbelovende zorg uw voorstel toetst.

Tijdens de bijeenkomst kunt u vragen stellen via de chat of vooraf aan ons mailen via veelbelovendezorg@zinl.nl.

Over de subsidieregeling Veelbelovende zorg

Het doel van de subsidieregeling Veelbelovende zorg is ervoor zorgen dat patiënten versneld toegang krijgen tot veelbelovende zorg via de basisverzekering.

In Nederland wordt zorg alleen vergoed vanuit het basispakket als die ten minste even effectief is als de standaardzorg. Om dit te kunnen vaststellen, is kwalitatief goed vergelijkend onderzoek noodzakelijk. Is dit er niet, dan is onderzoek of aanvullend onderzoek nodig. Zorgkosten kunnen flink oplopen tijdens het onderzoek, terwijl deze lastig te financieren zijn. Daarom is er de subsidieregeling Veelbelovende zorg voor de financiering van onderzoekskosten en zorgkosten.

Meer informatie?

Op de pagina Veelbelovende zorg vindt u meer informatie over deze subsidieregeling. Vragen beantwoorden wij graag, u kunt deze mailen naar: veelbelovendezorg@zinl.nl.

Aanmelden

Deze informatiebijeenkomst vindt slechts éénmaal per jaar plaats, dus mis hem niet en meld u nu alvast aan! U ontvangt begin januari 2021 het programma en de aanmeldlink per e-mail.