22 november Denktank IZO 22 november 2018 - Iedereen binnenboord

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie CORPUS Congress Centre in Leiden

Het CORPUS Congress Centre is gevestigd op het Bio Science Park bij Leiden en maakt deel uit van de educatieve attractie CORPUS 'reis door de mens'.

Zorginstituut Nederland organiseert op 22 november 2018 de Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning) met als thema 'iedereen binnenboord - werken aan inclusieve systemen voor informatie-uitwisseling in zorg en ondersteuning’.

Op naar inclusieve systemen met ruimte voor uitzonderingen

Om informatie in zorg en ondersteuning uit te wisselen wordt gewerkt met geavanceerde systemen en instrumenten. Maar een mens is meer dan een standaardverzameling van gegevens. Afwijkende eigenschappen, omstandigheden en situaties leveren andere data op dan verwacht. Dan vallen mensen al snel buiten het systeem. Ze kunnen zomaar verdwaald raken in de bureaucratie van organisaties en informatiestromen.

Hoe kunnen we dat voorkomen? Hoe zorgen we ervoor dat burgers zelf de juiste zorg en ondersteuning kunnen vinden? Wie kan hen helpen bij de regie op informatie? Of wie kan dat voor ze doen? Hoe komen we tot inclusieve systemen, waarin ook ruimte is voor uitzonderingen?

Op 22 november denken we daar graag samen met u over na. Welke hulpmiddelen en bronnen zijn er? Wat kunnen we leren van elkaars ervaringen? En hoe kunnen we die kennis en ervaring nog beter delen? Nieuwsgierig geworden? Bekijk het volledige programma.

Meer dan 150 deelnemers hebben zich aangemeld en daarmee zijn alle stoelen bezet. Je kunt je helaas niet meer aanmelden.

Denktanks IZO

In de Denktank IZO brengen organisaties en experts hun kennis en ervaring in. Zij gaan aan de slag met innovatie in informatievoorziening, aan de hand van een thema of voor een specifieke doelgroep. De opbrengst van de Denktanks wordt ingezet om nieuwe producten te ontwikkelen en te gebruiken. Denktanks vinden 2 keer per jaar plaats. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle Platform IZO-leden en andere belanghebbenden uit de zorgsector.