05 juni Denktank IZO 5 juni 2018 - Mantelzorg zonder (digitale) hindernissen

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
CORPUS Congress Centre in Leiden

Het CORPUS Congress Centre is gevestigd op het Bio Science Park bij Leiden en maakt deel uit van de educatieve attractie CORPUS 'reis door de mens'.

Zorginstituut Nederland organiseert op 5 juni 2018 de Denktank IZO (Informatievoorziening Zorg en Ondersteuning) met als thema 'mantelzorg zonder (digitale) hindernissen’.

Op naar verbeterde informatievoorziening voor mantelzorgers

Mantelzorgers ondersteunen is een actueel onderwerp, waar nog een goede verbeterslag te maken is. Samen kunnen we mantelzorgers helpen om hun onmisbare werk makkelijker te maken. Denk, doe en praat mee!

Het getekende plaatje verbeeldt een  een mantelzorger die hindernissen ondervindt

Programma

Deelnemers krijgen op deze dag inzicht in de praktijk van mantelzorgers en de hindernissen die zij ervaren. Hoe kan verbeterde uitwisseling van informatie het belangrijke werk van mantelzorgers makkelijker maken? Tijdens twee plenaire presentaties en zes workshops gaan we met elkaar aan de slag om te bedenken hoe de informatievoorziening rond mantelzorg beter georganiseerd kan worden.

Deze dag is primair bestemd voor informatiemanagers, beleidsmakers en bestuurders, werkzaam in de zorg en ondersteuning, bij overheden of uitvoeringsorganisaties. Vanzelfsprekend zijn ook mantelzorgers van harte welkom!

Het volledige programma en de verschillende workshops vindt u op de website van IZO. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier.

Denktanks IZO

In de Denktank IZO brengen organisaties en experts hun kennis en ervaring in. Zij gaan aan de slag met innovatie in informatievoorziening, aan de hand van een thema of voor een specifieke doelgroep. De opbrengst van de Denktanks wordt ingezet om nieuwe producten te ontwikkelen en te gebruiken. Denktanks vinden twee keer per jaar plaats. De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor alle Platform IZO-leden en andere belanghebbenden uit de zorgsector. Meer informatie vindt u op de website van IZO.